SteadySpray

SteadySpray - banebrydende bomstyring til marksprøjter

SteadySpray gør op med kemikaliespild i marken. Vores bomstyring fjerner uhensigtsmæssige svingninger i sprøjtebommen, og resultatet bliver præcis kemikaliedosering, højere ressourceudbytte og en forlænget holdbarhed på marksprøjter. 

I dag er det et problem, at de brede marksprøjter svinger, når marken behandles med kemikalier. Svingningerne forårsages af markens kuperede terræn og marksprøjtens bredde på helt op til 36 meter.


Svingninger i sprøjtebommen giver upræcis dosering og et stort spild af kemikalier. Nogle steder får marken en utilstrækkelig mængde sprøjtemiddel til at opnå dets effekt, mens marken mange andre steder overbehandles, hvor kemikalierne ganske enkelt havner i grundvandet.


En svingende sprøjtebom er altså hverken positivt for udbytte eller miljø, men i dag har traktorføreren begrænset kontrol over sprøjtebommen, og svingningerne er derfor nærmest umulige at undgå. Marksprøjterne bliver kun bredere, og af den grund kigger man ind i et problem, der kun vokser sig større. 


Ved at kombinere teknologier inden for hydraulik og mekanik har vi udviklet en stabil bomstyring til marksprøjter, der fjerner alle uhensigtsmæssige svingninger i sprøjtebommen. SteadySpray bomstyring giver præcis dosering, højere udbytte og forlænger holdbarheden på marksprøjten.


Idéen til SteadySpray opstod i et samarbejde mellem Sinno og Kverneland, der producerer landbrugsudstyr. Sidenhen har udviklingen af SteadySpray skabt opmærksomhed blandt investorer. Vækstfonden, der med deres egne ord “udvælger virksomheder, Danmark ikke må gå glip af” har udvalgt SteadySpray, og dermed finansieret vores videre udvikling af produktet. 


Hele teamet bag SteadySpray ser frem til, inden for nærmeste fremtid, at kunne tilbyde ny, banebrydende bomteknologi til marksprøjter verden over.


Med SteadySpray får du kontrol og indsigt i dit sprøjtearbejde. 

Du kan styre præcis, hvor du sprøjter, og du får dokumentation for resultatet.

Thomas Schmidt

udvikler og stifter af steadyspray