Robotplæneklipper

Teknologi til selvkørende robotplæneklipper

Design og udvikling af teknologi til selvkørende robotplæneklipper gør det muligt at styre robotten ved hjælp af kamera og GPS.

I samarbejde med en række virksomheder, har Sinno udviklet teknologi til selvkørende robotplæneklippere. Vi stod for at bygge og programmere styringen, der, som noget nyt, gør det muligt at navigere denne Toro plæneklipper med udgangspunkt i kamera og GPS. I udvikling af teknologien er der lagt stor vægt på sikkerhed og præcision. 

 

I sammenligning med de robotplæneklippere man kender hjemme fra haven, er denne robot meget større, og kan derfor gøre betydelig skade, hvis den ikke altid er fuldstændig under kontrol. Netop af den grund har der været høje krav til sikkerhed i vores udvikling af styringen. 

 

Robotplæneklipperen har blandt andet en algoritme, der genkender og klassificerer elementer foran maskinen, så robotten kan udføre operationen sikkert. Agrointelli lavede en teknologi, der genkender, om det er en person eller en genstand, der står i vejen for maskinen. Softwaren i robotplæneklipperen er så udviklet til at kunne bestemme en ny rute uden om forhindringen, på baggrund af hvad maskinen aflæser på billedet.

 

Et spændende projekt, der blandt andet blev fremvist og præmieret på landbrugsmessen Agromek.