Illuminate LED-lamper

LED-lys med tilt-relæ skaber effektiv belysning på plove

Ny, effektiv belysning på plove skaber de bedste betingelser for landmænd, der pløjer i de mørke aften- og nattetimer.

For landmændene kan det være nødvendigt, men vanskeligt, at arbejde i de mørke nattetimer. Vanskeligt, da arbejdslyset på traktoren sjældent rækker langt nok til at lyse områderne omkring de store og lange plove op. Samtidig skinner lyset ned på de blanke muldpladser, som reflekterer lys tilbage, og blænder landmanden i forsøget.

 

I 2015 var Sinno med til at udvikle Illuminate-serien, der gør op med denne problematik. I samarbejde med Kongskilde designede vi Illuminate LED-lamper, der skaber de bedste betingelser, når landmændene pløjer om natten.

 

Vi udviklede LED-lamperne, og monterede dem med magneter ved de enkelte furer på ploven. På den måde er det ikke selve ploven, der oplyses, men derimod jorden rundt omkring ploven.

 

Lamperne er monteret hen ad ploven, og er tilkoblet en styreboks med et tilt-relæ. Det sørger for, at det altid er den øverste række af lamperne, der lyser – også når ploven vender. LED-lamperne hjælper derfor landmændene til bedre at kunne følge med i plovens arbejde, og det gør dem i stand til at identificere, om sten eller lignende har sat sig fast i ploven. Med andre ord sikrer Illuminate LED-lamperne, at den generende refleksion fra plovens blanke dele minimeres, og det hjælper landmændene til en mere effektiv arbejdsudførelse.

 

Projektet blev vist på Agritechnica 2015, der er verdens største messe for landbrugsmaskiner og udstyr. Idéen blev patenteret med Thomas som opfinder, og er sidenhen blevet købt af CNH (Case New Holland).

Læs mere om vores LED-lys med tilt-relæ i Maskinbladets artikel.