Hydraulik til harve

Adaptiv hydraulisk jordpakning skaber bedre vilkår for afgrøder

Ny udvikling af adaptiv hydraulisk jordpakning til harve giver mulighed for at indstille præcis arbejdsdybde gennemgående for marken, og skaber bedre vilkår for afgrøderne.

Tilbage i 2017 efterspurgte Kongskilde en løsning, der kunne videreudvikle deres velkendte “Delta Flex”-harve. Den nye version skulle fremstille bedre såbed med mere ensartet arbejdsdybde gennemgående på marken.

 

Sinno bidrog, i samarbejde med Kongskilde og andre ingeniører, med at udvikle en adaptiv hydraulisk jordpakning til harven, der sikrer, at der overføres samme tryk i alle harvens sektioner på trods af jordtype og fremkørselshastighed. Teknologien hjælper til at sætte de bedste betingelser for en hurtig og jævn fremspiring af afgrøderne.

 

Med Thomas’ erfaringer og spidskompetence inden for særligt det hydrauliske design, gjorde vi det som noget helt nyt muligt for landmændene at indstille en bestemt og præcis arbejdsdybde, der kunne holdes hele marken igennem.

 

Under processen i udviklingen af harven identificerede vi funktionaliteten, som vi omsatte til en rapport og et hydraulik-diagram.

For at sikre funktionaliteten under udviklingen af den nye harve, udarbejdede vi en simulering, der animerede, hvordan maskinen opførte sig i de mulige situationer på marken. På den måde forudså vi udfordringer, og var i stand til at justere, hvilket skabte det bedste grundlag for produktudviklingen.

 

Herefter bestilte vi komponenter og implementerede dem på en prototype, der gjorde os i stand til at teste og genteste konceptet, hvorefter vi foretog de nødvendige ændringer og justeringer. Slutteligt fik vi verificeret alle ønskede funktioner via en accepttest, og den nye adaptive hydrauliske harve var køreklar.

 

Den største af de harver, der blev udviklet fra serien, blev i 2015 vist på Agritechnica, der er verdens største messe for landbrugsmaskiner og udstyr.