Illuminate LED-Lamper

LED-lys med tilt-relæ

Tilbage i 2015 var vi med til at udvikle Illluminate-serien, der giver effektivt belysning på plove. LED-lysene gør det muligt for landmændene at pløje om natten og identificere, om sten eller lignende har sat sig fast i ploven. Det kan for landmændene være vanskeligt at arbejde i mørke med store og lange plove, når arbejds-lyset på traktoren ikke rækker langt nok. Samtidig skinner lyset ned på de blanke muldpladser, som reflekterer lys tilbage og blænder landmanden.

I samarbejde med Kongskilde designede vi Illuminate LED-lamper, der er monteret med magneter ved de enkelte furer på ploven. På den måde er det ikke selve ploven, der oplyses men derimod jorden rundt om ploven. Lamperne er monteret hen ad ploven og er tilkoblet en styreboks med et tilt-relæ. Dette sørger for, at det altid er den øverste række af lamperne der lyser, selvom ploven vender. Lamperne hjælper derfor landmændene til bedre at kunne følge med i plovens arbejde. Den generende refleksion fra plovens blanke dele minimeres, og Illuminate hjælper til en mere effektiv arbejds udførelse.

Et spændende projekt, som blev vist på Agritechnica 2015, og som vi er meget stolte af. Idéen blev patenteret med Thomas som opfinder. Det er sidenhen blevet købt af CNH (Case New Holland).

plov

Læs mere fra maskinbladets artikel.