Hydraulik til harve

Adaptiv hydraulisk jordpakning

Det aller første projekt, vi var med til at udvikle i Sinno, var hydraulikken til en såbedsharve for Kongskilde. Her udviklede vi en adaptiv hydraulisk jordpakning til harven, der sikrer, at der overføres samme tryk i alle harvens sektioner på trods af jordtype og fremkørselshastighed. På den måde kan teknologien hjælpe til at sætte de bedste betingelser for en hurtig og jævn fremspiring af afgrøderne. I processen identificerede vi funktionaliteten, som vi fik omsat til en rapport og et hydraulik-diagram.

For at sikre funktionaliteten udarbejdede vi en simulering der animerede, hvordan maskinen opførte sig i de mulige situationer på marken. Herefter bestilte vi komponenter hjem og implementerede det på en prototype. Vi testede derefter konceptet og foretog de nødvendige ændringer og justeringer. Til sidst fik vi verificeret alle funktioner via en accepttest, og vi var klar til at køre.

Harven var en ny version af Kongskildes velkendte ”Delta Flex” harve, som nu skulle gøre det muligt at fremstille et bedre såbed, med mere ensartet arbejdsdybde. Vi gjorde det nu muligt for landmændene at indstille en bestemt og præcis arbejdsdybde, der holder hele marken igennem.

I samarbejde med Kongskilde og andre dygtige ingeniører udviklede vi et spændende projekt, hvor særligt det hydrauliske design lå inden for Thomas’ erfaringer og spidskompetencer.

DeltaFlex