Ukrudtsdamper

Kamera der spotter ukrudt

Vi har i samarbejde med Agro Intelli og ParkTrac udviklet ukrudtsbekæmperen IWE. Ukrudtsdamperen genkender ukrudt på belægning, og blot via varmt vand (97-99°C) behandles ukrudt kun, hvor det står. På den måde spares der på vandet og dermed energien. Da det er rent vand, der sprøjtes med, er der ingen miljøbelastning. Kun opvarmningen af vandet har naturligvis en klimabelastning.

Maskinens system ParkTrac IWE 700 arbejder med kameragenkendelse og helt almindeligt varmt vand, der er doseret og tilpasset til det ukrudt, den detekterer. Kameragenkendelse spotter ukrudtet og blancherer det med 97-99 grader varmt vand og skyder hver enkelt ukrudtsplante ned med en præcis stråle og en præcis beregnet dosis af vand. Maskinen gør derfor ikke brug af f.eks. pesticider, som er set før.

Projektet var en succes og samarbejdet med Parktrac udviklede sig til, at Schmidt Innovation købte en del af selskabet. Herefter indtrådte Thoms som bestyrelsesformand. I dag er maskinen ejet af Timan A/S og styringen er fortsat Schmidt Innovations.

Læs mere om Park Trac IWE på Landbrugsavisen.dk