Pitch-styring

Hydraulisk pitch-styring til offshore industrien 

 

I 2017 samarbejdede vi med Hydratech Industries om en pitch-styring til vindmølleindustrien. Vi udviklede en hydraulisk pitch-controller til kinesiske Goldwind, der gør det muligt at dreje store offshore-vinger ved hjælp af hydraulikolie. Ofte bruges en elektrisk styring til f.eks. onshore vindmøller. Men ved Offshore vindmøllerne er der typisk designet en meget større mølle. Her rummer de største vindmøller et vingefang på op til 170 meter. Vindmøllerne kan derfor ikke køre på en elektrisk styring, idet styringen ikke er kraftig nok. Det var verden største vingefang, som vi arbejdede med, da vi sammen med Hydratech lavede styringen tilbage i 2017.

Sammen med Hydratech bidrog vi med en bred vifte af kompetencer, der bl.a. udgjorde design og opsætning af controller hardware og software, satety, hydraulik pitch-styring og styreskab. Vi udviklede et program, som sikrer, at alt forløber sig, som der skal. Herunder f.eks. datalogning, fejlhåndtering, loginstyring, positionsstyring, alarmhåndtering og temperaturstyring. 

Den enorme vindmølle er placeret mellem Kina og Taiwan. Kina er det største marked på verdensplan, når man ser på offshore vindteknologi. Det er derfor meget muligt, at styringen kommer ud og bidrager til en stor del af Kinas, og dermed verdens, omstilling til grøn energiproduktion.